Hvilken bil bliver Car of the Year 2019?

12. oktober 2018

Sammenslutningen af de syv europæiske bilmagasiner som hvert år kårer Car of the Year, har netop offentliggjort listen med nominerede.

Bag kåringen Car of the Year står www.caroftheyear.org, som udgøres af syv europæiske bilmagasiner, nemlig Auto (Italien), Autocar (Storbritannien), Autopista (Spanien), Autovisie (Holland), L’Automobile Magazine (Frankrig), Stern (Tyskland) and Vi Bilägare (Sverige).

De nominerede til Car of the Year 2019

Den officielle liste med nominerede er offentliggjort som følgende:

Alpine A110, Aston Martin Vantage, Audi A1, Audi A6, Audi A7, Audi Q3, Audi Q8, BMW 3-series, BMW 8-series, BMW X2, BMW X4, BMW X5, BMW Z4, Citroën Berlingo/Opel Combo/Peugeot Rifter, Citroën C5 Aircross, Dacia Duster, DS 7 Crossback, Ford Focus, Honda CR-V, Hyundai Nexo, Hyundai Santa Fe, Jaguar E-Pace, Jaguar I-Pace, Jeep Wrangler, Kia Ceed, Lamborghini Urus, Lexus ES, Lexus LS, Lexus UX, Mercedes-Benz A-class, Mercedes-Benz B-class, Mercedes-Benz CLS-class, Mercedes-Benz GLE-class, Mercedes-Benz G-class, Mercedes-AMG GT 4 door, Nissan Leaf, Peugeot 508, Rolls-Royce Cullinan, Seat Tarraco, Suzuki Jimny, Volkswagen Touareg og Volvo V60.

Hvordan vælger du selv den rigtige bil?

Et er hvilken bil de professionelle vælger som årets bil, men hvordan vælger du selv den bedste bil for dig? Det er ikke nemt for ‘almindelige’ mennesker uden indgående viden om biler og motorer.

Bilverdenen er fuld af fremmeudtryk, som (næsten) kun mekanikere kender til. Ved du eksempelvis hvad Commonrail, olieskrabering eller ecotronic er?

At tale med sin mekaniker, kan nogle gang føles som at tale med en som taler et uforståeligt og fremmesprog. Løsningen er næsten altid at vælge et autoværksted du har tillid til, og så stole på at de udfører arbejdet som de bør.

Kender du selv til bilmotorer eller selv kan stå for udskiftninger på din bil, kan du eksempelvis shoppe reservedele og udstyr til bilen på www.bildelestore.dk, som har et kæmpe udvalg af alt hvad du behøver til din bil. Du kan også finde inspiration til gaver til bilelskere her: gaveinspiration.dk.

Tilbage til spørgsmål om hvordan du selv vælger den rigtige bil til dig, hvilket ikke er nemt. Overordnet bør du dog især overveje prisen på selve bilen og kende til brændstofsforbruget. Derudover vælger mange bil ud fra det estiske og profilen på bestemte bilmærker.