5 tips til en sjov og billig sommerferie

12. juli 2019

Solen banker på, fuglene pipper og børnene leger udenfor, mens du sidder foran skærmen på et lummert, mørkt kontor og drømmer dig udenfor.

Sommeren står for døren, og du vil ud og opleve, men det står måske lige lidt stramt til med budgettet i år, eller også har du ikke tid til en længere udflugt. Fortvivl ikke – der er en masse relativt billige feriemuligheder at opspore derude, og hvis du ikke har tid nok til at rejse i det hele taget, er der masser af ting at tage sig til derhjemme alligevel.

1. Bliv hjemme og begynd et nyttigt, men sjovt, projekt

Er der en ny hobby, du synes lyder spændende? Et projekt, du vil gøre færdig? Måske en ny færdighed, du gerne vil udvikle? Nyd at du har tid til at arbejde på dig selv eller huset, og at du får opnået noget i din ferie, der kan føje værdi til din tilværelse også efter, at ferien er forbi.

Sommeren kan sagtens stå i selvrealiseringens tegn uden at det bliver kedeligt eller stresset, og du er selv herre over, hvad du vælger at kaste dig ud i og hvor meget energi, du lægger i det – måske vil du endelig kunne tale med om offside-reglen, betting odds og andre fodboldbegreber, så du bruger et par uger på at se fodbold, eller også ordner du hele haven. Brug ferien på noget, der både er sjovt og på en eller anden måde vil forbedre dit liv.

2. Rejs med bus eller tog

Du kan komme langt i verden med busser for en meget lille sjat penge. Selskaber som Flixbus tilbyder relativ høj komfort for en relativt lav pris – specielt hvis du booker billet uden for højsæsonen. Selv her i det dyre Norden kan det lade sig gøre at rejse billigt med offentlig transport takket være Kombardo Ekspressen, der kører mellem storbyerne Aarhus, Aalborg, København og Rønne.

Hvis du vil udenlands, så kig nærmere på svenske bus- og togselskaber, der ofte ligger langt under danske priser. For eksempel kan man komme med svenske Nettbuss fra København til Oslo for under 300 svenske kroner.

3. Tag transportmiddel og bolig med

Rejser med bus eller tog gør det også muligt at medbringe ekstra bagage som telte eller cykler gratis eller meget billigt, så du kan gøre ferien endnu billigere ved at skære ned på logi- og transportomkostninger.

4. Tænk alternativt

Ryanair og EasyJet har vundet sig ind i Danmark på godt og ondt, men der er mange andre mindre lavprisselskaber, der også er værd at kigge på, hvis man er fleksibel i forhold til tid og destination. Bor man for eksempel i hovedstadsområdet, skal man ikke glemme Malmö Lufthavn (Sturup), der åbner op for lavprisselskaber såsom Wizzair, der ikke findes i Danmark og tilbyder billige ture til det østlige Europa. Tænk Makedoniens eller Albaniens uspolerede strande fremfor Mallorcas overbesøgte sandkasser, og du kommer meget længere for pengene.

5. Lej et værelse og find en ny ven

Selv hvis man ikke er til telte, og man væmmes ved tanken om et svedigt delt 16-mandsværelse på et vandrerhjem, behøver man ikke at fortvivle. AirBnB gør det muligt at leje værelser hos private personer verden over, og du kan finde nogen, der tilbyder dig lige præcis det interaktionsniveau, du gerne vil have, omend du vil have fred og ro eller tips til de lokale natklubber.

Så det er bare med at undersøge de mange muligheder og så skal sommerferien nok komme i hus.