Den perfekte roadtrip i det nordlige England

17. juli 2020

England er et rent slaraffenland for selvstændige rejsende, der holder af at sætte sig bag rattet og udforske områder på egen hånd. I den nordlige del af landet venter en række oplevelser, der nemt kan fylde en hel ferie, hvis du da har mod på at kaste dig i lag med venstrekørsel. Find inspiration til din næste roadtrip i artiklen her.

Kunst og fodbold i Manchester

Start din roadtrip i Manchester, hvor du ej må glip af kunst og fodbold i verdensklasse. Whitworth Art Gallery er stedet, der lokker med moderne kunst, grønne omgivelser og muligheden for selv at prøve kræfter med din kreative formåen.

En tur til byen bør fuldendes med et besøg på Etihad Stadium, hvor du kan overvære Manchester City på hjemmebane. Det engelske fodboldhold har altid været et af de yndede, og trods et nyligt nederlag mod Southampton peger Premier League odds på 2.10 via bet365 fortsat på, at Manchester City er favorit til at vinde ligaen i næste sæson.

Historiske bygninger i York samt betagende natur

Fra Manchester går vejen videre til York, hvoraf du skal påregne ca. halvanden times kørsel. Ved ankomst til York venter dig adskillige varierede oplevelser, hvoraf bør nævnes The Minster, der er en af verdens mest betagende domkirker. Clifford’s Tower er ligeledes et besøg værd. Rund dagen af med en spadseretur i The Shambles – Yorks hyggelige gade som er hjem for adskillige butikker, restauranter og caféer.

Den ægte magi skal dog findes uden for byen i de omkringliggende landområder. Her kan du blandt andet besøge North York Moors National Park og tilbringe en dag eller et par timer i selskab med smuk natur, rigt dyreliv og mange historiske monumenter.

Væk historien til livs og nyd naturen på vej videre nordpå

Fra York anbefales du at tage turen videre til Knaresborough Castle nær Harrogate for et hurtig stop og kig på resterne af en gammel borg. Det inden du fortsætter rejsen til Aysgarth Falls med ca. en times kørsel fra borgen. De smukke vandfald er blandt Englands bedste og fortjener uden tvivl dit besøg. Især i efterårsmånederne, når der er ekstra meget vand i floden, er vandfaldene et fantastisk stop på en roadtrip i den nordlige del af landet.

Omringet af smukke søer og grønne omgivelser

Sæt dig bag rattet en sidste gang, og slut din roadtrip af i smukke Lake District National Park, der har inspireret adskillige digtere gennem tiderne. Her kan du nyde et par lange spadsereture eller blot finde ro i naturen og de betagende omgivelser. Ingen tur til nationalparken er fuldendt uden et besøg på eller i en af de mange søer, der ligger navn til parken. Snup for eksempel en sejltur eller dukkert.

Varierede oplevelser til tre-fire dage på farten

Adskillige oplevelser venter dig således på en roadtrip i den nordlige del af England. Oplevelser, der alle peger i forskellige retninger og dermed har noget at byde på for alle. Den forslåede roadtrip kan gøres på en tre-fire dage, hvoraf du har tid nok til at nyde det varierede indhold og stop på vejen.