Spar penge på din næste backpacking rejse

26. december 2020

At rejse kan være dyrt, og du har måske i sparet så meget op, som du kunne. Men det skal ikke stoppe dig for at rejse ud i verdenen. Det er nemlig muligt at rejse uden at sprænge budgettet.

I dette indlæg, vil du blive præsenteret for flere tips til, hvordan du sparer penge til din næste rejse.

Spis lokalt

Vi mennesker har mange gange i tendens til at gøre det, vi er trygge ved. Derfor kan det være let og gnidningsfrit at hoppe ind på den første Mcdonald’s, du ser. Selvom Mcdonald og andre fastfood-kæder ikke er det, som sprænger budgettet, så findes der endnu billigere alternativer.

Spis lokalt! Det er ikke bare billigere, men du prøver faktisk også noget nyt og oplever landets specialiteter. For at få mest ud af din rejse, vil du gøre klogt i dette. Det er både sjovt og spændende og ikke mindst billigt!

Tag offentligt transport

Taxi og Uber er 9 ud af 10 gange langt billigere end herhjemme, og det kan derfor være fristende at hoppe ind i en taxa uden noget besvær. Dog kan du opleve landet på en helt anden måde og samtidig betale 1/10 del af prisen ved at anvende offentligt transport.

Mange lande i Asien har fantastisk infrastruktur (specielt i storbyerne). Det betyder blot, du skal sætte dig ind i systemerne, hvilket ikke behøver at tage lang tid. Hvis det svært, kan du blot spørge de lokaler, som med sikkerhed er glade for at hjælpe dig. Medmindre kan du komme på nogle spændende ture, hvor du ser landet på en helt anden måde.

Overnat i naturen

En af de største udgifter på din rejse er overnatning. Du skal selvfølgelig have tag over hovedet hver gang, du tager til drømmeland. Men hvorfor ikke overnatte i naturen i en telt? På denne måde sparer du penge hver nat, du sover i dit telt.

Du skal selvfølgelig købe teltet, sovepose og liggeunderlag, der selvfølgelig koster lidt, men herefter ejer du rejseudstyret, som kan vise sig at være en god investering. Ikke nok med du kan spare penge, så kan det gøre din rejse fantastisk unik ved at vågne af fuglenes syngen og bølgernes brusen.
Find de bedste telte her.

Drop turistfælderne

Oftest findes der guidet-ture, hvor du nemt kan melde dig til, og det hele er planlagt. Det er nemt, eftersom alt er planlagt for dig. Dog koster disse ture også en del. Samtidig er disse ture også fyldt med massere andre turister, ødelægger oplevelsen for dig.

Prøv i stedet de gratis alternativer du kan finde i området. Det kræver selvfølgelig, du selv laver noget research, men internettet giver massevis af muligheder fra andre backpackere. Spørg eventuelt også de lokale, selvom mange af dem højst sandsynligt vil henvise dig til de betalte ture.

Planlægning din rejse selv

Rejsebureauer gør det let for dig ved at bestille rejsen for dig. Men bureauerne er en virksomhed, der skal tjene penge, som en hvilket som helst anden virksomhed. Du kan derfor spare en del penge ved at bestille flybilletter, overnatninger og oplevelser selv. Det kræver tid, men det kan være det hele værd.