Hvad er mit hus værd?

3. januar 2021

Måske går du med en tanke om at sætte din bolig til salg, men er i tvivl om, hvad boligens værdi er – lige så vel som du kan være i tvivl om, hvilken ejendomsmægler du skal vælge.

Der er mange spørgsmål, når huset skal sælges, ligesom der kan være mange følelser involveret. Nogle af de spørgsmål, der kan dukke op i forbindelse med et hussalg, er blandt andet, om det er det rette tidspunkt til salg af bolig. Men vigtigst af alt: Hvad er min bolig værd? Denne artikel vil hjælpe dig med at stille de vigtige spørgsmål inden et boligsalg.

Hvilken ejendomsmægler?

Start med at henvende dig til flere ejendomsmæglere. Derefter vurderer du dem ud fra forskellige parametre, f.eks. hvor hurtigt de svarer, om de kommer til tiden og ejendomsmæglerens kendskab til det område, som dit hus ligger i.

Er det et godt tidspunkt at sælge på?

Når du har fundet en god ejendomsmægler, vil han/hun ofte kunne hjælpe dig med dette spørgsmål, men du kan med fordel selv have gjort dig nogle tanker. Det er en god idé at kigge tilbage på konjunkturerne. Derved kan du danne dig et overblik over, hvornår der blev solgt flest huse, og i hvilken økonomisk situation.

Er nu det rette tidspunkt for dig?

Passer det ind i din og din families livssituation at sælge bolig nu, eller vil du hellere vente? Du kan med fordel sætte boligen til salg, men vente med at flytte ud til senere. Dette kan dog have konsekvenser i form af, at eventuelle købere springer fra på grund af den lange ventetid. Samtidig giver det måske jer ro nok i maven til at finde den rigtige køber.

Hvad er boligen værd

Igen vil ejendomsmægleren kunne hjælpe dig med at finde den rigtige ejendomsværdi. Du er dog stadig i din fulde ret til selv at overveje, hvad du synes, den er værd. Ligeledes kan du med fordel bruge internettet til at se boligværdien af andre boliger i dit område. Samtidig kan bruge internettet til at få information om boligsalg og alt, hvad der hører dertil.

En god ejendomsmægler er alfa og omega i et godt boligsalg. Du kan godt selv sælge din bolig, men det er klart fordelagtigt at have en ejendomsmægler, som kan hjælpe dig igennem de svære termer og ikke mindst de hårde perioder, der også kan være i forbindelse med et boligsalg. Disse fire spørgsmål bør du have for øje, når du skal sælge din bolig.