Kom på autentisk ferie i Italien

27. maj 2021

Er der noget bedre end det gode gamle autentiske Italien. Maden lavet med de bedste råvarer, vinen, det smukke sceneri og så den lokale befolkning. Italien kan noget helt specielt, og det kan du opleve via agriturismo i Italien.

Hvad er agriturismo?

En fantastisk måde at opleve det autentiske Sydeuropa på er via en italiensk agriturismo. Ordet agriturismo er en sammentrækning af de to italienske ord, agricoltura som betyder landbrug og turismo, der betyder turisme. Altså at tage på ferie på et landsted i Italien, og bo midt i hvor der produceres vin, olivenolie, honning, marmelade eller lignende. Der findes en beskrivelse i italiensk lovgivning, om at der skal være en vis produktion af fødevarer i det pågældende sted for at det må kaldes agriturismo.

Danskerne elsker det

Rigtig mange danskere elsker Italien, elsker italienerne, deres sans for kvalitet og deres måde at leve på. Danskerne er også faldet for agriturismo som ferieform. Den anderledes måde at holde ferie på, hvor man får et indblik i det autentiske liv på et landsted, og ofte er i helt utroligt smukke omgivelser og tæt på historiske og meget interessante småbyer.

Lokal mad former for bekæmpelse

Når man er afsted på ferie i et landsted i Italien spiser man hovedsageligt mad fra lokale producenter. Man måder de familier, der producerer fødevarerne, og får et indblik i produktionen og arbejdet med råvarerne.

Rustik oplevelse

Man lever det enkelte liv, når man er afsted på agriturismo i Italien. Langt borte fra støj og stress. Ofte bor man som en form for bed & breakfast-indkvartering, men det kan også være i en ferielejlighed. Stort set ingen overnatningssteder er ens, så det er virkelig tale om en rustik oplevelse.

Mange muligheder

Agriturismo har eksisteret i Italien i mere end 40 år. Men det har virkelig udviklet sig markant de seneste 40 år. Der findes over 20.000 landsteder i Italien, der tilbyder oplevelsen om at få et indblik tæt på af denne måde at leve på. Ideen om agriturismo har også skabt en øget omsætning på de mange landsteder, hvilket har givet en mulighed for at bevare en stor del af de mange små landbrug i deres autentiske form. Uden agriturismo ville disse landbrug have svært ved at kunne overleve.

Du skal ikke arbejde

Der er langt de fleste steder muligheder for at du kan deltage i produktionsarbejdet på landbruget. Du kan hjælpe med at malke køerne, hjælpe med at samle æg ind eller måske ovenikøbet trampe vin. Men det er dog ikke noget, der som udgangspunkt forventes af dig. Det er en oplevelse af deltage, men du kan også blot iagttage, når du er på agriturismo i Italien.