Skjulte skatte i London

15. oktober 2021

Byen kender de fleste, selvom alle ikke har været der. London er forrest når du læser om ture til Europa, de mest populære byer og hvor rejsen burde gå hen.

Men det er ikke alt sammen pop og salgsteknik. London har ufatteligt meget at byde på, uanset om du er til shopping, sport, byture eller blot vil have en ordentlig én på den historiske oplever.

Det skal siges, at London er en enorm stor by. Så forbered dig på at få styr på det offentlige transport eller tag bilen med. For det bedste, og lidt mindre turistede, finder du 10-20 minutter væk fra centrum.

Shopping

Vi kommer ikke udenom at London byder på et væld af fantastiske shoppingmuligheder. Hvad enten det er mærketøj eller noget mere lokalt der tiltrækker din opmærksomhed. En af de meget lokale oplevelser findes i Peckham, der af mange anses for at være det næste hippe sted i London. Alternativt kan du kaste dig over Camden Passage i Islington. Dette ligger i den nordlige del af London og byder på et væld af lokale ting. vintage tøj og antikke sager du let kan finde her. Så er du ude i noget lidt mere unikt, som alle andre turister ikke nødvendigvis kender, så er Camden Passage helt klart turen værd!

Fodboldrivaler

De fleste ved at englænderne er tossede med fodbold, og London er knudepunktet for flere af landets største rivaliseringer og arvefjendeopgør. Mesterskabsbejlerne Chelsea, den skrantende storklub Arsenal, samt midterklubberne med de evigt loyale fans Crystal Palace og West Ham holder alle til i Englands hovedstad. Opgørene er perfekte, når man skal opleve lokal spænding i London. Og kaster du dig ud i fodbold betting hos eksempelvis Bet365, så der i midten af oktober odds 101.00 på både Arsenal og Tottenham som engelske mestre.

Det siger noget om, at kampene i London ofte er meget tætte, da flere klubber er på samme niveau.. Lokalopgør er bare noget særligt, og aldrig helt til at forudse! Især Chelsea mod Arsenal, Arsenal mod Tottenham og Chelsea mod West Ham bringer de vildeste fans frem.

Stor historie

Det er umuligt på få linjer at fortælle Londons historie. Så i stedet vil vi anbefale et par steder. Først All Hallows, en af Londons ældste kirker. Bygningen bæger præg af både sakserne og romernes indtog på de britiske øer. Kirken har været besøgt af nogle af historiens vigtigste personer og den store brand i 1644 blev observeret herfra. Alternativt og meget anderledes, er det et skud værd at tjekke Kelvedon Hatch. En bunker fra den kolde krig. Personalets job var at beskytte regeringen i tilfælde af atomangreb og bestod af et beredskab på 600 personer. Omend den ikke er i brug længere, er det et enormt interessant historisk punkt.

Sådan! Ud og shoppe, ind og se fodbold på stadion eller den lokale pub, og så derefter ud og være turist i en af verdens mest berømte byer. Og planlægger du det ordentligt, kan det hele klares på en weekend! Det anbefales dog at du har lidt mere tid i Englands hovedstad. Den har så meget at byde på – også mindre turistede oplevelser!