Costa del Sol kysten og Granada – De fortryllende spanske destinationer

15. februar 2023

Det kommer ikke som en hemmelighed, at særligt Malaga området i Spanien, er ganske populært i forhold til turisme.

Særligt danskerne er glade for Costa del Sol kysten, som Malaga hører ind under. Men udover kilometervis af kystlinje, er der også gemte skatte inde i landet, herunder Granada med sin spændende historie og selveste slottet, Alhambra.

Både Costa del Sol kysten og Granada hører under Spanien region, Andalusien. Det er desuden også denne region, hvor byen Sevilla er beliggende. Regionen dækker over et kæmpe område af landet, der udgør mere end 87.000 kvm2. Regionen er særligt kendt for netop Sevilla, Granada og hele den smukke solkyst. Mange vælger dog Costa del Sol kysten, for en afslappende ferie ved havet, men vender man kursen op ad i regionen, er der uforglemmelige gems at at finde.

Historiske Granada og slottet Alhambra

Andalusien har stor influens fra både arabere(maure), romere og spaniere. Den dag idag, er der stadig mange arabere, som bor i særligt denne region i landet. Meget af arkitekturen har nemlig arabisk design og mange traditioner går igen.. Særligt Granada, er verdenskendt for det røde slot, som er en arabisk fæstning, nemlig ‘Alhambra’. Slottets navn er en direkt oversættelse af Det Røde Slot’ fra Arabisk.

Slottet blev bygget mellem 1200-1300 tallet af det islamiske Nasride dynasti. Spanien blev i 700-tallet invaderet af arabiske styrker og forblev et muslimsk land i 700 år, indtil år 1492, da kristne konger, fik genvundet magten. I de 700 år hvor Spanien var under under muslimsk styre, var levede både kristne, jøder og muslimer dog i harmoni.

Alhambra spiller en stor rolle i historien om det muslimske styre i landet, og ér et vigtigt landmark for netop denne tid i Spaniens lange historie. Alhambra byder på fascinerende arkitektur, storslået historie og smuk mosaik, som vil dupere de fleste.

Det er en god idé at booke billetter til Alhambra i god tid, da dette er en enormt populær attraktion, der hvert år tiltrækker millioner af besøgende. En rundtur må forventes at tage mellem 3-4 timer. Granada ligger cirka 1.5 times kørsel fra Malaga by.

Oplev Granada helt tæt på

Der er ingen tvivl om, at Alhambra er det mest populære turistattraktion i byen. Men faktisk, er der god grund til at overveje at bruge nogle ekstra timer, hvis ikke dage i byen. Granada er beliggende ved foden af Spaniens højeste bjerg, Sierra Nevada. Det betyder derfor fantastiske naturomgivelser og fantastiske solnedgange derfra. Bjergene ligger cirka 50 kms kørsel fra byen og der er rig mulighed for både hiking og rock climbing. I byen er det værd at besøge de arabiske bade i byen, samt det mauriske palæ, der ligger i det arabiske kvarter. Snyd heller ej dig selv for en slentretur i Albayzin, hvor du kan finde arabiske markeder med spændende souvenirs. Granada har så meget at byde på, med stor arabisk influens og noget at kigge på overalt.

Slap af på Costa del Sol kysten

På den populære kyststrækning er det meget destinationerne såsom Malaga, Marbella, Gibraltar og Fuengirola og Benalmádena, der lokker når badeferien skal bestilles. Costa del Sol kysten strækker sig over 200 km, så der er faktisk også andre steder at overveje, hvis mere fred og ro ønskes. Blandt andet er det værd at overveje kystbyen ‘Nerja’, som typisk er mere stille end de andre. ‘La Herradura’, er ligeledes også et oplagt valg. Costa del Sol kysten har rigtigt mange perler og historiske byer, som bør udforskes. Blandt andet ‘Mijas’ og ‘Casares’.

Flyv til Andalusien fra Danmark

Når man skal flyve til denne del af Spanien, vil det typisk være enten Malaga eller Sevilla som er at foretrække. Fra Danmarks lufthavne, er der mange afgange til Malaga, som også lavprisselskaber tilbyder. Hvis ferien også inkluderer badeferie på solkysten, er Malaga et oplagt valg. Men Sevilla er absolut også en mulighed.

Lej en bil

Der er god grund til at overveje at leje en bil i Andalusien, for at kunne komme ud at opleve mest muligt med den ultimative frihed. Der er så meget at se og gøre i denne skønne region, men nogle destinationer, kan være sværere at nå uden bil. Der findes god mulighed for at leje bil fra eksempelvis Malaga lufthavn.