Trænger du også til eventyr i naturen?

29. januar 2024

Kribler det også i dig, når du ser spændende programmer om naturen i Sydamerikas jungle i fjernsynet, eller læser om jordomrejser og eventyrlystne personer?

Så kan det være, at du selv skal i gang med at opdage verden?

Måske skal du starte med at opdage din baghave eller din lokale skov, eller måske planlægge en udflugt til en nationalpark i Danmark? Der er mange muligheder for at komme ud og opleve naturen og være i et med den, og inden du tager afsted, så kan det være, at Friliv – Outdoor butik skal have et lille besøg? Så er du sikker på, at du har udstyret i orden, inden du begiver dig ud i den smukke natur.

Velforberedt er godt begyndt

Det er ikke for sjov, at du gang på gang ser personer have en rygsæk pakket med alle mulige og umulige genstande. Når du bevæger dig ud i naturen, er du nemlig på egen hånd, og der kan være langt til den nærmeste købmand. Og så er det en god ide, at du har udstyret i orden. Hvis du skal lave mad, når du er afsted, så er det en god idé at have en trangia med, noget service, som du kan spise af, og selvfølgelig en rigtig god lighter, så du kan lave dig et bål. Der er nemlig intet så hyggeligt som madlavning over bål i det fri. Selvfølgelig skal du også huske at undersøge, om du må tænde et bål, der hvor du opholder dig.

Husk den rigtige påklædning

Når du skal opholde dig udenfor, så er det essentielt, at du ikke kommer til at hverken fryse eller svede, men i stedet har det helt tilpas, og ikke bliver syg. Hvis du skal afsted om vinteren, så er det en god idé at sørge for, at du har varmen helt indefra, og så er det klogt med noget uldundertøj. Det er også en god ide med en jakke, som er vandafvisende, så du er sikker på, at du ikke bliver gennemblødt.

Om sommeren er det også en god ide, at du husker at pakke en kasket og en form for solafskærmning, så du ikke bliver solbrændt. Når du bliver lidt forpustet og overvældet over at læse alle de mange ting, som du skal have styr på, så fortvivl ikke. Hvis du går ind på hjemmesiden, så er det overskueligt inddelt, og du kan starte fra en ende af.